Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Основні факти про електронний рецепт на рецептурні ліки

Новина
28.03.2023
  1. Е-рецепт буде впроваджуватися поступово: так для своєї зручності ви зможете самостійно обрати, за яким рецептом ви бажаєте придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.
  2. До того ж за відсутності світла чи звʼязку у медичному закладі, лікар, також випише вам рецепт на спеціальному паперовому бланку.
  3. Електронний рецепт можна буде отримати в будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Водночас пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ – це проста процедура, яку може швидко здійснити будь-який лікар.
  4. У разі тривалого лікування гострих або хронічних захворювань, або ж за потреби продовжити лікування чи профілактику повторний електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати дистанційно. Для цього в системі має бути зафіксований діагноз та призначення від вашого лікуючого лікаря.
  5. Якщо ви маєте хронічні захворювання, завчасно перевірте інструкцію ліків, які ви вживаєте, та якщо вони рецептурні – заплануйте візит до вашого лікуючого лікаря у квітні для того, щоби надалі безперешкодно придбати ліки за рецептом в аптеці.
  6. Ви зможете погасити електронний рецепт частково, тобто придбати меншу кількість ліків, аніж вам призначив лікар. Так ви зможете одноразово погасити рецепт на мінімальну кількість препарату (наприклад, блістер чи ампулу). При цьому повторно отримувати рецепт для відпуску залишку ліків не потрібно.
  7. У разі, якщо ви чи ваші близькі не маєте мобільного телефону, лікар надрукує спеціальну інформаційну пам’ятку з деталями призначення, номером та кодом для погашення рецепта в аптеці.

Новини на цю ж тему

Рекомендовані вакцини варті нашої уваги!

Вакцинація дітей наразі залишається єдиним надійним методом із доказаною ефективністю для захисту дитини від небезпечних хвороб...
Новина
25.04.2023

Краса чи здоров’я?

Сьогодні салони краси та перукарні надають десятки послуг, які повинні бути не тільки високої якості, але і безпечні для здоров’я...
Новина
07.04.2023

Як отримати ліки за електронним рецептом?

Щоб отримати рецепт на рецептурний препарат необхідно обов'язково звернутися до лікаря на прийом...
Новина
29.03.2023

Що потрібно знати про е-рецепт – МОЗ відповів на найбільш поширені питання українців

З впровадженням електронного рецепта на всі рецептурні препарати питань виникає все більше, що цілком природньо, адже тепер ця норма пошириться на велику групу ліків, які вживають українці.
Новина
28.03.2023

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?

Електронний рецепт – це те саме, що паперовий – тільки цифровий. По-перше, це зручно. По-друге, безпечно, бо виключає всілякі махінації з отриманням препаратів. А, по-третє, дозволяє вести прозорий облік та контроль ліків, які отримують українці.
Новина
28.03.2023

У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом. Що важливо знати про нововведення жителям Івано-Франківської області

Для того, щоб процес призначення рецептурних ліків став більш простим та ефективним, весною в Україні буде впроваджено електронний рецепт на всі рецептурні ліки.
Новина
24.03.2023

Поради щодо ефективного лікування

Мова йтиме не про швидке лікування від застуди чи грипу, а про лікування як філософію - процес свідомий і відповідальний.
Новина
23.03.2023

Чого категорично не можна робити у разі приймання лікарських засобів

Рецепт, що виписує лікар, чітко регламентує схему приймання ліків. Він враховує індивідуальні особливості організму пацієнта. Чого ж робити категорично не можна...
Новина
23.03.2023

Шкідливі звички: чим загрожує самолікування?

Те, що самолікування шкідливо для здоров'я – нас обачно попереджають виробники ліків на кожній інструкції до вживання, але ми з відчайдушністю камікадзе порівнюємо власні симптоми з даними інтернет-ресурсів – і – вуа-ля! Можна вирушати в аптеку і лікуватися...
Новина
22.03.2023

Поширені міфи про прийом антибіотиків

Згідно з даними Центру громадського здоровʼя, майже 64% українців помилково вважають, що від гострих вірусних інфекційних захворювань та застуди можна вилікуватися антибіотиками, та купують їх без призначення лікаря.
Новина
20.03.2023

Що важливо знати пацієнтам про ліки?

Щороку ліки рятують мільйони життів. Завдяки їх правильному застосуванню пацієнти по всьому світу мають можливість жити здоровим, повноцінним та довгим життям.
Новина
20.03.2023

Чому на деякі ліки потрібен рецепт?

А чи знали ви, що близько 60% ліків, що є в аптеці - є рецептурними та повинні відпускатися за рецептом лікаря?
Новина
20.03.2023

До 31 березня всі аптеки та медичні заклади Івано-Франківщини мають підготуватися до відпуску рецептурних ліків за е-рецептом

Уже цієї весни відпуск всіх рецептурних засобів в Україні почне здійснюватися за електронним рецептом.
Новина
20.03.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше