Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Протидія торгівлі людьми. Експлуатація в полоні.

Новина
01.08.2023

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські силовики затримують і катують мирних жителів. Громадянських використовують як «обмінний фонд» і змушують рити окопи, звинувачують абсурдно та місяцями тримають під вартою. Усе це — із порушенням міжнародних конвенцій про ведення війни.

Тисячі мирних українських громадян перебувають під вартою в Росії та на окупованих нею територіях. Місця їх утримання варіюються від нових корпусів у вже існуючих російських в’язницях до вогких підвалів. Більшість немає чіткого юридичного статусу.

Опинитися в руках російських силовиків на окупованих територіях можна за незначні «порушення»: наприклад, за розмову на вулиці українською або просто за те, що ви молода людина. Одних потім утримують без пред’явлення звинувачень, інших звинувачують у тероризмі, веденні бойових дій чи чиненні опору проведенню спеціальної військової операції. Сотні людей потрапляють у фактичне рабство до російських солдатів, риють їм окопи, будують укріплення і копають могили.

Звертайтесь за допомогою, якщо ви, чи ваші рідні\знайому перебували  у підневільному стані у полоні.

Фахівці Карітас Івано-Франківськ готові допомогти вам відновити життя, стабілізувати фінансове становище, вирішити юридичні питання та надати психологічну допомогу..

Для отримання допомоги звертайтеся за телефонами:

Консультаційний центр: 066-820-44-46; 096-140-31-14

Психолог: 066-334-22-60

Юрист: 096-791-56-18

«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів:

527; 0 800 505 501

Інформаційна  кампанія  проходить  у рамках проекту "Безпека кожного у спільних рішеннях", який  реалізується Карітас Івано-Франківськ за сприяння Івано-Франківської ОВА, за підтримки IOM Ukraine та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та Міністерств закордонних справ Норвегії Ministry of Foreign Affairs (Norway) .

Новини на цю ж тему

Протидія торгівлі людьми. Сексуальна експлуатація в гуманітарному контексті.

В умовах переміщення, втікаючи від обстрілів у безпечні регіони України чи за кордон, жінки, чоловіки, діти та особи з інвалідністю зіштовхуються з найбільшими ризиками постраждати від сексуальної експлуатації та наруги.
Новина
31.07.2023

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.
Новина
30.07.2023

Протидія торгівлі людьми. Сексуальна експлуатація.

Сексуальна експлуатація щодо жінок та чоловіків, дівчаток та хлопчиків насправді є, і вона може проявлятися прямо як сексуальна експлуатація або як торгівля людьми. Це може бути як в межах України, так і за кордоном.
Новина
29.07.2023

Протидія торгівлі людьми. Трудова експлуатація.

Серед багатьох форм торгівлі людьми найбільше випадків місце посідає трудова експлуатація. Примусова праця - це ситуація, в якій жертви змушені працювати проти їхньої власної волі, під погрозою насильства або інших форм покарання...
Новина
28.07.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше