Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спалювання сухої трави!

Оголошення
23.03.2022

Шановні громадяни!

Рятувальники застерігають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

«Війна на нашу землю прийшла саме у той час, коли громадяни починають господарські роботи та відчайдушно ведуть боротьбу зі сміттям та залишками рослинності. На жаль, ми не можемо різко подвоїти кількість рятувальників, частина яких замість ліквідації наслідків воєнних дій і порятунку людей буде вимушена виїжджати на виклики про пожежі чагарників. Тому пропонуємо громадянам забути про цю варварську практику випалювання усього зайвого разом із зеленим фондом нашої країни», - наголосили у ГУ ДСНС

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС в області вкотре нагадує громадянам прості правила безпеки, яких слід дотримуватися, щоб не допустити виникненя пожежі сухої трави:

  • навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;
  • не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів;
  • не поливайте сухотрав'я легкозаймистими речовинами: бензином, дизпаливом тощо;
  • не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
  • ніколи не кидайте непогашені сірники або цигарки;
  • пояснюйте друзям і знайомим, що їхня необережність може стати причиною пожежі.

Якщо ж ви помітили пожежу, якнайшвидше зателефонуйте до Служби порятунку за номером "101".

Лише спільними зусиллями можна вберегти природу від вогню!

 

 

Новини на цю ж тему

Спалювання сухої трави – злочин проти природи!

Щороку навесні, та восени як тільки встановлюється тепла погода, де хто із жителів береться спалювати суху минулорічну траву, при цьому навіть не підозрюючи якої великої шкоди вони завдають природі.
Новина
23.09.2021

Пожежна безпека

Шановні громадяни! Рятувальники застерігають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках.
Оголошення
20.07.2020

Забороняється використання феєрверків та салютів під час проведення новорічних та Різдвяних свят

Забороняється використання феєрверків та салютів під час проведення новорічних та Різдвяних свят з метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки.
Оголошення
24.12.2019

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА НА ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЯХ

Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС в області рекомендує дотримуватись правил пожежної безпеки
Оголошення
18.03.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше