Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту

Оголошення
08.07.2022

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у Нижньовербізькій територіальній громаді»

Відповідно до вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" від 11 вересня 2003 року № 1160-IV та постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 р. №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» повідомляємо про оприлюднення проєкту рішення сільської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у Нижньовербізькій територіальній громаді» та аналіз регуляторного акту.

Розробником зазначеного проєкту регуляторного акта є відділ житлово-комунального господарства інвестицій та соціально-економічного розвитку Нижньовербізької сільської ради.

Підставою для розробки проєкту є: вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами», якими органи місцевого самоврядування затверджують норми надання послуг із вивезення побутових відходів. Так, відповідно до підпункту 16 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів відноситься до повноважень виконавчих органів відповідних рад. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.12.08 № 1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» зазначені норми переглядаються один раз на п’ять років.

Для розрахунку тарифів у Нижньовербізькій ТГ застосовувались мінімальні норми утворення ТПВ, затверджені Постановою КМУ від 10.12.2008р. № 1070. Починаючи з 01.05.2019 р. мінімальні норми утворення ТПВ скасовано.

Проєкт рішення розроблено з метою реалізації державної політики в сфері поводження з відходами, створення належних правових підстав та умов для затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів організації роботи виконавців таких послуг у сфері поводження з відходами та створення відповідних умов для забезпечення споживачів якісними послугами з організації збирання та вивезення твердих побутових відходів, що утворюються на території Нижньовербізької ТГ. Проєкт рішення сільської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відході у Нижньовербізькій територіальній громаді» та аналіз його регуляторного впливу буде оприлюднено шляхом розміщення на офіційному сайті Нижньовербізької сільської ради.

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проєкту регуляторного акта та аналізу його регуляторного впливу становить один календарний місяць з дня їх оприлюднення.

З повним текстом проекту регуляторного акту та аналізів їх регуляторного впливу можна ознайомитися у приміщенні Нижньовербізької сільської ради  за адресою: вул. Довбуша, 1, с. Н. Вербіж або на сайті https://nvotg.gov.ua (розділ «Документи», тип документу «Регуляторний акт», статус «Проект» та у розділі «Корисна інформація» - «Оприлюднення проектів нормативно-правових актів» https://nvotg.gov.ua/useful-info/oprilyudnennya-proektiv-regulyatornih-aktiv ).

Зауваження і пропозиції до проєкту регуляторного акта просимо надавати в письмовій формі за адресою: 78218, с. Нижній Вербіж, вул. Довбуша, будинок 1, або надсилати на електронну адресу:nwerbizh@ukr.net.

Телефон для довідок: 03433 90010

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше