Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Основні правила кібергігієни

Новина
19.07.2022

Як вберегти себе від кібератак

Паролі

Використовуйте складні паролі, пароль не повинен співпадати з логіном, підключіть двофакторну авторизацію, не використовуйте однакові паролі для всіх облікових записів Уникайте смислових паролів: поширені фрази або слова, дівоче прізвище або ім'я вашого домашнього улюбленця. Регулярно змінюйте паролі (не менше 3-4 разів на рік) Користуйтесь менеджерами паролів (1Password, Bitwarden, Dashlane, KeePassXC)

Соцальна мережа

Не використовуйте робочий е-mail та однакові паролі для всіх соціальних мереж. Видаляйте застарілі чи непотрібні облікові записи. Слідкуйте за об'ємом інформації, який ви публікуєте в мережі (персональні чи чуттєві дані, геолокація тощо). Видаліть підозрілі підключення сторонніх сервісів до ваших акаунтів. Вкажіть довірені контакти Facebook Якщо хтось раптом зможе увійти в Facebook з вашим обліковим записом, друзі допоможуть вам повернути над нею контроль, якщо ви заздалегідь вкажете Facebook кому ви довіряєте.

E-mail

Створіть окремо пошту для роботи і пошту для реєстрації на інформаційних порталах. Не завантажуйте та не відкривайте вкладені файли з листі, що надіслані незнайомими особами. Перевіряйте домене ім'я відправника, перевіряйте коректність написання (наприклад @mil-gov.ua замість @mil.gov.ua ). Небезпечні листи виглядають загрозливо, лякають на емоційному рівні.

Програмне забезпечення

Використовуйте антивірусні програми та firewall. Регулярно оновлюйте програмне забезпечення. Завантажуйте програмне забезпечення лише з перевірених ресурсів (AppleStore або Play Market). Налаштуйте віддалене знищення особистої інформації, у разі якщо ваш пристрій втрачено. Не забувайте про резервне копіювання важливих даних. Налаштуйте регулярне автоматичне створення та завантаження на хмарне середовище копій.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше