Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обмеження обігу пластикових пакетів на території України

Новина
03.09.2021

Верховна рада ухвалила закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" з метою скорочення використання легких пластикових пакетів відповідно до рекомендацій, які діють у ЄС.

За відповідний законопроєкт у другому читанні та в цілому проголосували 297 депутатів. Законопроєкт передбачає заборону для роздрібних мереж на поширення - продаж або надання безоплатно - будь-яких пластикових пакетів до 50 мікрометрів та всіх оксорозкладних.

"Щороку кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, в той час як у ЄС цей показник наближається в середньому до 90 пакетів. Всього близько 6% від їх загального числа пізніше були направлені на переробку. В Україні на людину щорічно доводиться більше 500 викинутих поліетиленових пакетів", - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Під заборону підпадають легкі й надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 50 мікрометрів, а також оксорозкладні (оксобіорозкладні) пакети (містять добавку, яка прискорює розпад пакетів на мікропластик). Заборона почне діяти з 1 січня 2022 року.

Заборона не поширюється на пакети, призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки. Новий закон також регулює використання біорозкладних пакетів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше