Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Новий КОВІД.

Новина
26.07.2022

Звичайно зараз нам усім не до коронавірусу. Ми дещо послабили свою пильність щодо нього. Проте за повідомленням провідних фахівців медицини - світові потрібно готуватися до чергової хвилі КОВІДу.

У другому кварталі 2022 року у нашому районі проявилась тенденція як і в цілому в області та країні, щодо зниження показників захворюваності. Так протягом кварталу у нас було встановлено всього 129 випадків хвороби. Можливі різні варіанти подальшого розвитку пандемії. Треба відмітити, що ефективного лікування цієї хвороби на даний час на жаль не має. Наявні тільки окремі лікарські засоби, що проявляють свою активність на початку хвороби. Тому єдиним доведеним засобом попередити КОВІД-19 залишається імунізація, яка на даний час залишається питанням номер один.

Підтримувати свій захист від цієї хвороби потрібно постійно, так як з часом, як після щеплень, так і після цієї хвороби імунітет знижується. Тому на державному рівні в кінці минулого тижня було прийнято рішення, до речі яке вже діє в багатьох розвинених країнах, про отримання четвертого щеплення, так званої другої бустерної дози, окремих груп населення, що особливо вразливі до короновірусу (особи старше 60 років та ті що мають хронічні хвороби). Закликаю також щепитися тих, хто ще залишається не щепленим з різних причин.

На теренах громад нашого району функціонують при амбулаторіях пункти щеплень. Тому прошу звернутись до свого лікаря та уточнити місце і час можливого щеплення.

Цінуймо своє життя та здоровя. Подбаймо про себе, а також і оточуючих у цей важкий час. Вірьте доказовій медицині, а не порожнім непідтвердженим балачкам.

Лікар-епідеміолог     Дмитро Андрушко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше