Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Круглий стіл» на тему «Торгівля людьми – загроза ХХІ століття».

Новина
05.08.2021

З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у Нижньовербізькій сільській раді було проведено «круглий стіл» на тему «Торгівля людьми – загроза ХХІ століття».

В умовах сьогодення торгівля людьми є однією з найжорстокіших форм порушення основних прав і свобод людини. Незалежно від виду експлуатаційної мети, торгівля людьми має тяжкі, а часом фатальні наслідки для постраждалих осіб.

Зміст даного поняття формувався протягом століть разом зі зміною історичних епох, розвитком суспільства та переглядом моральних принципів. Сьогодні дане явище являє собою одну з найприбутковіших сфер діяльності організованої злочинності, особливо в частині її транснаціонального складника. Міжнародне визначення поняття торгівлі людьми як транснаціональної злочинної діяльності було сформульоване Організацією Об’єднаних Націй та прийняте на Генеральній Асамблеї 2000 р.

Відповідно до ст. 3 «Протоколу про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, що доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності», торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування або одержання людей шляхом загрози силою, застосування сили чи інших форм примусу (викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою або уразливістю положення) або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

Об’єктом торгівлі людьми може бути будь-яка людина незалежно від віку, статі, рівня освіти та кваліфікації. Ми закликаємо Вас бути пильними, стежити за власною безпекою та безпекою близьких, бо свобода – це наше найголовніше надбання!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше