Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Центр зайнятості надаватиме роботодавцям компенсацію до 100,5 тис. грн за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Оголошення
06.10.2023

Через війну в нашій країні зростає кількість людей з інвалідністю. Більшість з них - працездатного віку, які мають можливість та бажання продовжувати працювати. І ми маємо надати їм підтримку в самореалізації. Зокрема, ми готові фінансово підтримувати роботодавців, які облаштують для осіб з інвалідністю робочі місця, щоб вони могли працювати в комфортних умовах.

Згідно з постановою КМУ від 22.08.2023 р. № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» працедавцям відшкодовуватимуться витрати:

  • для осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);
  • для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Компенсуватися будуть витрати на придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:

  • меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзних та тактильних матеріалів для підлог і сходів);
  • транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
  • допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
  • брайлівських клавіатур та портативних пристроїв;
  • підйомних платформ для робочих місць;
  • допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити.

Фінансування компенсації поточного року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

За даною компенсацією може звертатися роботодавець будь-якої форми власності (комунальної, приватної, державної, тощо).

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі:

  • заяву щодо надання компенсації;
  • копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймає обласний центр зайнятості упродовж 10 робочих днів з дня отримання документів, що оформляється відповідним наказом. Кошти на рахунок заявника перечислюються упродовж п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації.

Консультації з цього питання надаються за телефоном (034 33) 3 70 77 , e-mail: ifocz@dcz.gov.ua, також за адресою: м. Коломия, вул. Мазепи,4, Коломийська філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше