Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кампанія з додаткової імунізації проти таких інфекційних хвороб як кір, епідемічний паротит, краснуха.

Новина
20.07.2023

Ось і наступила з 17 липня в Україні кампанія з додаткової імунізації проти таких інфекційних хвороб як кір, епідемічний паротит, краснуха.  Всі ці хвороби викликаються вірусами. Взагалі ефективність будь якого противірусного лікування є обмеженою і то тільки на ранніх етапах хвороби. Тому основна увага повинна приділятись їх попередженню. Профілактика епідемій у час війни є питанням особливо актуальним.

Відповідно планів у цій кампанії в першу чергу повинні щепитись діти, що з різних причин не були щеплені відповідно діючого Календаря щеплень. Це могло статись з причин відмов, стану здоровя, відсутності вакцини чи інших причин. За даними попередніх років виконання річних планів, щодо цих щеплень у нашому районі становило від 60 до 85% . Для того, щоб не було спалахів цих хвороб, повинні бути провакциновані 95 % всього населення. І памятаймо, що цим самим ми захистимо не тільки тих, хто щепиться, а й тих, хто не може за станом здоров’я щепитися. Тому вкотре пропоную звернутися до лікаря та переглянути отримані щеплення своїх дітей.

Щоб людина була захищена від цих хвороб, вона повинна бути двічі щеплена у віці 1 та 6 років і цим самим до закінчення життя забути про ці хвороби.

Подбайте про себе та тих з ким спілкуємось.

Лікар-епідеміолог відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»     Дмитро АНДРУШКО

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше