Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ідеї молодіжних проєктів для можливої реалізації у рамках фінансування програми DOBRE.

Оголошення
01.05.2023

🔷Програма DOBRE, що виконується Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) реалізує в Нижньовербізькій громаді проєкт "Голос громади в місцевому самоврядуванні 2.0". 

🔷Програмою, зокрема передбачено фінансування на суму 10 000 доларів, проєкту, що спрямований на розвиток молодіжної політики у Нижньовербізькій громаді.

🔷Попередньо, представниками молоді нашої громади подано 5 ідей молодіжних проєктів представлених нижче.  Загалом надійшло більше 100 пропозицій щодо ідей, які подавалися раніше молоддю у віці від 14 до 35 років. З результатами можна ознайомитися тут https://nvotg.gov.ua/news/rezultatiopituvanny-molodia-2023-04-28

🔷Три ідеї , що наберуть найбільше голосів будуть подані програмі DOBRE, для подальшого відбору однієї з них та написання детального проекту з кроками реалізації та фінансування. 

🔷Голосування за визначення трьох ідей триватиме до 20:00 07 травня 2023 року.

  1. Створення молодіжної медіа-студії у приміщенні Нижньовербізької дитячої школи мистецтв.

    Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджуватиметься проєкт:

    У Нижньовербізькій територіальній громаді є дуже багато талановитої молоді, досягнення якої необхідно висвітлити  Є запит від молоді Нижньовербізької ТГ на облаштування медіа-студії у громаді.

    Студія необхідна самій молоді для підвищення своєї медіагромотності. Вести правильно комунікацію в інтернет мережі, соціальних мережах, створювати різні відео-проєкти, для висвітлення досягнень молоді, про їхні проблеми, також висвітлювати роботу Нижньовербізької сільської ради. Даний проєкт у перспективі можна дообладнати радіо-студією.  

    Опис проєктної діяльності (що планується зробити? які ресурси потрібні? Опис до 5-ти речень):

    У рамках проєкту заплановано облаштувати медіа-студію у вільному приміщенні  Нижньовербізької дитячої школі мистецтв.  Зокрема заплановано придбати: студійні меблі (стіл, стільці/пуфи), студійне освітлення, монітор, мікшерні пульти, звукове обладнання, квадрокоптер, фотоапарат, диктофон, штатив, комп’ютер.

  2. Молодіжний вуличний простір в селах Ковалівка і Спас.

    Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджуватиметься проєкт:

    У селах Ковалівка та Спас немає облаштованих місць для підтримки спортивного та культурного розвитку молоді. До старост сіл надходять неодноразові звернення з приводу облаштування молодіжних вуличних просторів. Це одна із нагальних проблем лем, яка потребує вирішення.

    Опис проєктної діяльності (що планується зробити? які ресурси потрібні? Опис до 5-ти речень):

    У рамках проекту заплановано здійснити поділ грантових коштів у рівних частинах між селами.

    На земельній ділянці поблизу Спаської гімназії планується облаштувати паркову зону, де будуть встановлені:

    1. 2 альтанки- 80 000 грн.
    2. 8 лавочок-16 000 грн.
    3. 8 опор для вуличного освітлення – 17 000 грн.
    4. 8 вуличних ліхтарів на сонячних батареях- 32 000 грн.
    5. 3 сміттєві баки- 4000 грн.
    6. Кінопроектор з фоном-10 000 грн.
    7. Металопрофіль-10000 грн.
    8. Водоемульсійна фарба-3000 грн.
    9. Цемент 1 тона-2500 грн.
    10. Озеленення – 15500 грн.

    У селі Ковалівка планується встановити спортивно-дитячий комплекс, який буде розташований на земельній ділянці біля Будинку культури.

    На даній земельній ділянці буде облаштований багатофункціональний  ігровий, дитячий коплекс:

    Гойдалка- шестигранник ,гімнастична драбина, містки, вежі, гірки, павутини, закрита пісочниця, наземний тунель для дитячих ігор- 130000 грн. Відсів для покриття дитячого майданчика (дрібна фракція гравію) , 30 тонн – 20 000 грн.

    Дитяча лавочка з столиком – 3000 грн.

    3 лавки – 13 500 грн.

    3 смітники – 5000 грн.

  3. Містечко для туризму.

    Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджуватиметься проєкт:

    Не вміння молоді орієнтуватись на місцевості, виживання в лісі і користування туристичним спорядження.Немає місця для проведення туристських зборів , тренувань та навчань молоді орієнтування на місцевості.

    Опис проєктної діяльності (що планується зробити? які ресурси потрібні? Опис до 5-ти речень):

    Планується зробити місце для зборів молоді для покращення туристських навичок, проводити туристичні збори  1 раз на пів року, а  також що тижня влаштовувати уроки з спортивного орієнтування і користування туристичним спорядженням.

    В містечку для туризму буде туристичний бівак + місце для навчання і смуга перешкод (мотузковий парк). Для цього потрібно закупити : Альтанка(для зберігання спорядження), намети, дошки, мотузки, підвісні металеві троси, цвяхи, старахувальне спорядження, карабіни, каремати, тенти туристичні, спорядження для мотузкового парку.

  4. Облаштування молодіжного центру в адмінбудинку старости с.Великий Ключів.

    Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджуватиметься проєкт:

    Село Великий Ключів є найбільшим селом Нижньовербізької територіальної громади. Загальна чисельність жителів села складає 3100 осіб. Молодь села Великий Ключів не має місця де б вони мали можливість спілкуватися, проводити час, обговорювати різні ідеї, адже Будинок Культури с. Великий Ключів побудований після ІІ Світової Війни, і на даний час будівля знаходиться в аварійному стані.

    Опис проєктної діяльності (що планується зробити? які ресурси потрібні? Опис до 5-ти речень):

    У рамках проєкту заплановано облаштувати облаштувати Молодіжний центр в адміністративній будівлі сільського старости. На даний час адмінбудівля загальною площею 600 м.кв. має вільні приміщення площею 50 м.кв., де відповідний центр можна розмістити.

    Зокрема заплановано придбати медійне обладнання для перегляду кінофільмів (проектор, екран, колонки), прибати 4 комп’ютери, принтер, меблі (2 дивани, 20 крісел), 2 світильники, провести поточний ремонт приміщення, поміняти вхідні двері. Для облаштування такого Молодіжного центру необхідно 10 тис.дол.

  5. «Молодь на сцені». Оновлення концертного залу у клубі с. Верхній Вербіж.

     Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджуватиметься проєкт:

    У клубі с. Верхній Вербіж вже облаштовано два невеличкі приміщення, які використовуються як молодіжні простори (кімнати бібліотеки та соццентру). Проте, при плануванні та проведенні масових заходів, в тому числі представниками молодіжної ради, такі кімнати не можуть використовуватися для проведення заходів із великою кількістю людей. Наявний зал концертної сцени клубу має «застарілий» вигляд та не обладнаний сучасними технічними засобами; при проведенні заходів доводиться позичати чи орендувати технічні засоби.

    Так як, клуб с. Верхній Вербіж розміщений в географічному центрі громади, має зручну транспортну розв’язку, то реалізований проєкт буде однаково доступний для представників молоді громади з усіх сіл.

    Таким чином, проєкт молодіжного простору у концертному залі, створить зручне та безпечне просторе місце для молоді, де вони могли б зустрічатись, відпочивати та проводити масові заходи, що збільшить залучення молоді до активного життя та створить нові можливості для розвитку їх талантів та інтересів.

    Крім того, цей проєкт може допомогти зміцнити спільноту та підвищити її соціальну капіталізацію.

    Опис проєктної діяльності (що планується зробити? які ресурси потрібні? Опис до 5-ти речень):

    Планується здійснити заміну вхідних дверей, поточний ремонт внутрішніх стін концертного залу громадським способом з використанням матеріалів закуплених в рамках проєкту. Також буде здійснено заміну штор у залі, закупівля моторизованого проекційного екрану та професійного проектора, колонок, мікрофонів.

    Готовий проєкт дозволить організовувати культурно-розважальні заходи, в тому числі з урахування умов воєнного стану, таких як зустрічі-обговорення, концерти, вистави, кіносеанси, тематичні вечори тощо. Зважаючи на те, що графік роботи клубу складений, з урахуванням вихідних днів, це дає можливість відвідувати простір  у різний час.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше