Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До нашої громади завітав Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній

Фоторепортаж
20.07.2021

До нашої громади завітав Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній, освятивши новозбудований Храм Святої Рівноапостольної княгині Ольги у селі Мишин.

Голова тереторіальної громади Ярослав М’якущак, працівники ТГ та гості взяли участь в урочистій літургії.

 У своїй проповіді Предстоятель Православної церкви України акцентував увагу на:

Сьогодні у мальовничому старовинному селі Мишин Коломийського району, що на Прикарпатті, ми освятили прекрасний новозбудований храм на честь святої рівноапостольної княгині Ольги. 8 років зводилася ця святиня, і, звертаючись до Господа, ми просили Його, щоб Він зберіг храм цей непохитним до кінця віку. Допоки буде існувати цей дім Божий, в ньому будуть підноситись молитви за фундаторів, будівничих і жертводавців, які долучалися до його побудови. Тож коли і нас не буде – а храм буде стояти, і в ньому буде линути молитва.

Храм відіграє дуже важливу роль в житті християнина. Саме в ньому людина народжується духовно, прийнявши Таїнство хрещення і стаючи повноцінним членом Церкви Христової. Протягом свого земного життя людина долучається і до інших Таїнств, зокрема до найбільшого – Таїнства Євхаристії, де єднається з Христом, приймаючи Тіло і Кров Його. І коли приходить та мить, яка розділяє людину, тобто тіло повертає в землю, звідки воно було взяте, а душу спрямовує у вічність, в храмі також проводжають людину з молитвою в її останню дорогу.

В цьому році ми святкуємо ювілейну дату - 30-ліття відновлення нашої української незалежності.

На Сході Україні досі триває неоголошена та страшна війна, яка забирає наших синів і дочок. Героїв, котрі проявляють свою любов до Батьківщини, родини, друзів і кожного із нас. Якщо б не їхній жертовний подвиг, то зараз і тут, напевно, ми б не мали миру, можливості вільно збиратися і спілкуватися своєю рідною мовою...

Зараз ми ведемо ще одну невидиму боротьбу, ще один невидимий фронт із небезпечною коронавірусною хворобою. Вона забрала життя багатьох наших співвітчизників, тому ми повинні бути відповідальними і мудрими..."

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше